The Wieners:

Een klein maar vet rock'n'roll-bandje dat de pan uit swingt. Oude rockabilly uit de jaren '50, in de elementaire trio-bezetting:
Het ritme wordt neergezet door contrabas en akoestische slaggitaar en soms een snare-trommel. De electrische gitaar zorgt voor de mosterd op de worst met de bekende lickjes en de originele solo's. Alle drie de muzikanten zingen goed, dus afwisseling genoeg!

De liedjes die ze spelen, doen terug verlangen naar de jaren '50 met vrolijke nummers die, als ze door The Wieners worden vertolkt, nog altijd klinken als een klok. Om er een paar te noemen: 'Twenty Flight Rock' van Eddie Cochran, 'Heatbreak Hotel' van de jonge Elvis Presley, 'It's So Easy' van Buddy Holly en 'Memphis Tennessee' van Chuck Berry. Indien gewenst worden vrijwel alle Rock'n'Roll-hits gespeeld.

Dit is echt een band voor kleine cafeetjes en feestjes - en ook zeer geschikt als voorprogramma of festival-act. The Wieners hebben weinig ruimte nodig (geen drumstel!) en zijn zeer makkelijk uit te versterken. Inprikken op een aanwezige PA is geen enkel probleem. Zelf beschikken ze over apparatuur die geschikt is voor ruimtes tot ca 250 personen.

De bandleden Geurt Engelsman, Jaap Wijn en Rob Roemers hebben alle drie meer dan 15 jaar ervaring in steengoede rock'n'roll-bands, zoals John-Boy & The Waltons, The Cavemen, Jesse Garon & The Greyhounds en The Rollators. Meest opvallend: sterke samenzang en mooie, zeer authentieke sound.
Daarom zal ieder publiek - ook als men niet bekend is met oude rock'n'roll - genieten van de prima muziek van The Wieners. En voor de liefhebbers is het natuurlijk helemaal... smullen!

In short:
fifties rock'n'roll / rockabilly-trio
akoestisch gitaar/snare/zang, electrisch gitaar/zang, contrabas/zang (3 personen)
3x30' versterkt/unplugged (langer in overleg), eigen geluid.

< repertoire >

<<< terug
 
Deze pagina printen! Copyright 2008 GiGa Entertainment