Rock Girl (Re)mix:

Rock Girl (Re)mix is een band met een zangeres, een gitarist, een bassist en een drummer. De klassieke rockformatie, op zich niks bijzonders. Met een dergelijke formatie kun je veel nummers spelen. Probleem is alleen dat je dan vaak uitkomt bij de standaardrocknummers die zo ongeveer elke rockband speelt en daarbij tegenwoordig ook veel bruiloftsformaties. Niks mis mee, want inmiddels weten wij: everybody loves to rock! …..Dat heeft ons er toe aangezet om dan maar gewoon alles wat niet rock is, te laten rocken!

We maken van alle nummers een volwaardige rock/punk/ska/reggae song. Dus niet gewoon het nummer naspelen en een beetje meer gitaar erin, maar echt gewoon compleet ombouwen. De melodie herken je, de tekst blijft hetzelfde maar dan stoerder en/of anders.

Je kunt het vergelijken met de versie van Smooth Criminal van Michael Jackson in de versie van Alien Ant Farm , Faith van George Michael in de versie van Limp Bizkit of I would stay van Krezip in de versie van Beef.

Het is geen hele avond andere versies van bestaande pop of dance nummers. Sommige rocknummers zijn zo goed in hun originele versie dat we ze jullie niet willen onthouden. Vandaar dat de “Re” tussen haakjes staat. Denk aan de bekendste nummers van “old school” rockende dames als Janis Joplin, Tina Turner, Melissa Etheridge, Blondie maar ook de rocking ladies van nu, zoals bijvoorbeeld Anouk, Pink en Katy Perry.
Daarnaast vinden we het belangrijk om ons publiek zo lang mogelijk geboeid te houden. Denk aan een akoestisch intermezzo, een percussieblok en eventueel zijn we te boeken met blazers, maar dat is niet standaard dus. We spelen als band al zo lang samen dat we inmiddels een behoorlijk groot repertoire hebben. Dus…..”u vraagt wij draaien”, uiteraard zolang het past binnen RockGirl(Re)mix, en dat komt gelet op het concept altijd goed!

< repertoire >

<<< terug
 
Deze pagina printen! Copyright © 2008 GiGa Entertainment