Rain City Rollers:

Zij maken al 35 jaar muziek. Rock muziek die veel plezier brengt en met veel plezier gebracht.

Oldies en Newies voor oldies en teenies van the Beatles tot ZZ-top. Partytim of concert, café- of  privéfeest, stadsfeest of festival. En ze zijn er nog steeds!!!!!!

RCR komt uit Aken (Duitsland) en daar regent het te veel; “Rain City Rollers”.

Ze zijn eerst begonnen met rockmuziek. Nu zijn deze muzikanten zijn van alle markten thuis en bestijgen vele podia. In de 80’s coveren de Rain City Rollers nu hun lievelingshits. Met nieuwe muzikanten en een professioneler concept vergaren zij bekendheid die verder dan de eigen regio reikt. Ze betreden naast Duitsland nu ook de podia in België en Luxemburg als “Party Truppe”.

In de jaren ’90 komt op de 25e verjaardag van de band de live CD “Live auf dem Aachener Stadtfest” uit, weer een CD die getuigt van klasse. De fans nemen de band mee naar huis. Halverwege stapt Jupp Ebert mee in en vol passie brengt hij met gerauwde stem de mooiste stukken. Al snel verschijnt de volgende live CD “Soulhits Live”. Als  trots de streek vertegenwoordigen de “Rain City Rollers” de stad Aken tijdens het muzikale spektakel t.b.v. de 30 jarige stadspartnerschap in Reims/Frankrijk; een lintje voor de band.

Muzikaal heeft RCR echt alles; ze zingen rock, blues en pop, soms gevoelig en sensueel, meestal rauw en vol “leidenschaft”. Ze wervelen als een tornado over het podium en door de zaal. Lolita is de tweede leadstem van de band en samen met Jupp Ebert worden zij een onverslaanbare duo.

Vanaf 2001 wordt het zangduo een zangtrio. De bekende Australiër Grant Stevens wordt binnen gehaald. Hij is bekend van zijn bierspots (everlasting friends) en “something’s got a hold of my heart”. Nu is het rock en partypakket is compleet en zijn ze helemaal niet meer te kloppen. Inmiddels hebben ze reeds drie keer gewonnen als Duitslands “best performing live band”!!!!!

In 2002 hangt Jupp Ebert (inmiddels 55 jaar) zijn strot aan de wilgen om te genieten van zijn welverdiende rust en het zangtrio wordt weer duo. Met een aangepast concept en zeer zorgvuldig uitgekozen songs staat er echter weer een onverslaanbaar zangduo op het front.

In 2004 komt de derde live CD uit “Men at Work”, live opgenomen op ’s werelds grootste paardenrentrack en evenement CHIO. Zelfs AC/DC-songs zijn uit hun repertoire niet meer weg te denken. Lolita zong in het begin al enige nummers mee om voor afwisseling te zorgen. Vandaag de dag is ze vast bandlid en neemt met haar klare stem zonder problemen de muzikale werken van Madonna of Nena voor haar rekening.

< repertoire >

<<< terug
 
Deze pagina printen! Copyright © 2008 GiGa Entertainment