Dwayne & the TexMeXplosion:

Dwayne &The TexMeXplosion bestaat uit vier personen, te weten Dwayne Verheyden, Geert Verheijden, Lynyrd van Riet en last but not least Jacque Schoonens. Dwayne is al op zeer jonge leeftijd in contact gekomen met Tex Mex muziek. Hij wilde dan ook niks liever dan accordeon spelen en Flaco Jimenez was zijn grote voorbeeld. Dwayne heeft een tijdje gespeeld bij Pinchitos Caliente. Op advies van Flaco is Dwayne zijn eigen band begonnen.

In het buitenland wordt ook flink aan de weg getimmerd. Dwayne gaat in oktober 2009 naar San Antonio (Texas, USA), waar hij is uitgenodigd om enkele optredens te verzorgen. Verder meemt Dwayne deel aan het Wereld Harmonica Festival te Trossingen (D). Hij zal hier samen spelen met o.a. Steve Baker, een vooraanstaand mondharmonica speler. Geert en Lynyrd zullen samen met Dwayne een showcase in TexMex muziek verzorgen.

Dwayne speelde al een tijdje samen met gitarist Geert Verheijden, waarmee hij samen ook al als duo optrad. Al snel was ook de basgitarist gevonden, nl. Lynyrd van Riet. Deze speelde namelijk al enkele jaren samen met Geert bij Fever of Life.  Zij waren dus al heel goed op elkaar ingespeeld en hebben ook al verschillende jaren bühne-ervaring. Inmiddels speelt Geert ook de bajo-sexto, een typische 12-snarige gitaar die voor de échte TexMex/Conjunto muziek onontbeerlijk is. Geert en Lynyrd zijn beiden geweldige gitaristen, die ook al op zeer jeugdige leeftijd zijn begonnen met muziek maken.

Als drummer hebben ze Jacque Schoonens aangetrokken. Jacque heeft jarenlang gewerkt als slagwerker bij verschillende orkesten en showbands, o.a. bij de Classics en de Teddy Boys. Ook heeft hij meegewerkt aan diverse radio en tv opnames. Gezien zijn brede muzikale ervaring is het voor hem geen probleem zich in of uit te leven in de TexMex muziek. Verder is Jacque leader van de slagwerk/percussiegroep “Bombastique”.

TexMex is een smeltkroes van diverse muziekstijlen uit Texas, Mexico, Amerika én Europa. Hierin voert Conjunto de boventoon. Conjunto is een van origine een pittige, levendige dansmuziek, waarin de trek-harmonica (diatonisch) de basis vormt. Traditioneel wordt Tex Mex/Conjunto gespeeld door een kwartet met een 12-snarige gitaar, bas, drums en  zeer kenmerkend de knopaccordeon/trekharmonica

TexMeXplosion betekent dan ook: Een explosie van Tex Mex muziek op het podium!

Het reportoire bestaat uit nummers van o.a. Flaco Jimenez, Freddy Fender, Texas Tornados, The Mavericks en diverse andere topartiesten.

De supergezellige muziek en het enthousiasme van de bandleden zorgen voor een groot feest.

<<< terug
 
Deze pagina printen! Copyright © 2008 GiGa Entertainment