Ducktail:

Ducktail staat voor onvervalste AmuseBilly. Rock&Roll en Rockabilly volgens eigen idee. Opzwepend en fris, met af en toe een vette knipoog. Opgericht ergens halverwege jaren '80 en niet kapot te krijgen. Bezetting zoals het hoort: drums, gitaar, contrabas en zang. Voorprogramma's voor onder meer Golden Earring, Blřf, Hannie (!), Lee Towers (jawel), Rob de Nijs (niettemin), Anneke Grönloh (?) en Vader Abraham (alstemblieft).

Ducktail was live te horen bij Leidse Kade Live (Radio 3) en verkocht zelfs één exemplaar van de eerste en enige CD 'Who the hell's Billy' in Japan. (De koper in kwestie willen we graag eens spreken.) De opvolger van de debuut-cd zit in de planning… sinds een jaar of negen!

AMUSEBILLY (een definitie):

Mix van rock & roll en rockabilly met hoge amusementswaarde. Is leuk om naar te luisteren en om naar te kijken. Oorzaak: vreemde menselijke combinatie (techneut, arts, muziekwinkel-muzikant en tekstschrijver), hyperactiviteit, speelplezier en vooral gebrek aan pretenties. Amusebilly beperkt zich niet tot jaren ’50 en ’60 maar omvat een tijdspanne die reikt tot de hedendaagse popmuziek. Kortom: het gaat nergens over, maar het blijft wel leuk.

< repertoire >

<<< terug
 
Deze pagina printen! Copyright © 2009 GiGa Entertainment